Gör dig redo att möta våren

Även om det är några månader kvar tills man kan packa undan sina tjockare jackor tills nästa höst har man ändå börjat märka av att våren sakta men säkert är på gång i många delar av landet. För många är våren årets absolut bästa årstid och det finns gott om saker man kan göra för att se till att man är redo för solens återkomst. 

 

Även om det inte är särskilt mycket som man behöver göra för att kunna njuta av våren fullt ut kommer vi dela med oss av några tips som man kan ta med sig när knopparna börjar slå ut. Vi kommer även att ge lite inspiration till saker man kan göra för att få till en nystart och en fräsch känsla där hemma. Om du vill göra dig lite extra fin kan det också passa bra att leta efter en riktigt duktig frisör Uppsala eller var du nu än bor. Att möta våren med ett snyggt balayage eller liknande gör att man känner sig extra fin. 

Glöm inte solkrämen 

I vårsolen är det väldigt lätt hänt att man bränner sig, framförallt i ansiktet. Solen bränner även om det inte är särskilt varmt ute och om du sätter dig på en uteservering för att njuta av den första riktiga vårdagen  är det viktigt att du tänker på att smörja in dig med solkräm. Man behöver givetvis inte använda sig av lika mycket solkräm som om man är utomlands om sommaren, men ett solstift och ett tunnt lager i ansiktet är någonting som vi starkt kan rekommendera. 

Putsa fönstren 

Att storstäda där hemma är för många en vårtradition och det är väldigt skönt att få bort smuts och damm som lättare går obemärkt förbi under vintermånaderna. Men någonting som man kanske inte tänker på alla gånger är hur fantastiskt härligt det är med rena fönster när våren kommer. Rena fönster är inte bara snyggt, utan det släpper även in ljuset väldigt mycket bättre. Tvätta fönster behöver man inte göra särskilt ofta, så när det väl är gjort kan man släppa det fram tills nästa vår. Här finns det gott om alternativ och man kan antingen putsa fönstren själv eller anlita sig av proffs som får det hela gjort på bara någon timme.

Gör dig av med gamla saker du inte längre behöver 

 När våren kommer är det vanligt att man känner att man vill uppdatera sin garderob med ett eller flera plagg. Detta är någonting som är väldigt roligt och det är fantastiskt att kunna möta våren och känna sig lite extra fin i en ny jacka eller dylikt. Om så är fallet även för dig, eller om du känner att du helt enkelt bara vill göra dig av med lite gamla saker, så kan våren vara ett ypperligt tillfälle att gå igenom sina gamla kläder och saker och göra sig av med dessa. Man kan antingen välja att skänka dessa till en lokal second hand butik, eller sälja dessa för att få in lite extra pengar.