Tips för dig med torrt och slitet hår

De olika årstiderna gör sitt till för att skada håret på olika sätt. Under sommaren är det solens strålar, klor från pooler och saltvatten från havet som kan torka ut och skada ditt hår. När vintern kommer, ja då är det kyla, mössor och höga kragar som kan påverka hårets hälsa. Men det finns strategier som kan hjälpa dig att undvika de negativa effekterna och bevara ditt hår i god kondition oavsett säsong. På https://yuaiahaircare.se/ kan du hitta bra produkter som kan hjälpa dig och nedan ska du få lite bra tips på vad du kan göra. Det för att bevara ett friskt och glänsande hår – året runt.

Tips för att undvika slitet hår

Var försiktig med vått hår. Fuktigt hår är extra känsligt, så undvik att borsta det när det är blött. Undvik även att gå ut med blött hår under vintern!

Minska frekvensen av schamponering. Försök att begränsa tvättandet till högst tre gånger i veckan. Använd istället balsam för att skölja och återfukta håret mellan tvättarna.

Använd fuktgivande hårinpackning. Applicera en fuktgivande hårinpackning minst en gång i veckan. För extra fuktboost kan du till och med använda en inpackning på morgonen och låta den verka under hela dagen.

Efter ett bad i havet eller poolen, duscha direkt för att ta bort salt och klor som kan missfärga och torka ut håret.

Om du har färgat hår, välj hårvårdsprodukter med inbyggt UV-skydd för att bevara färgen och skydda den mot solens strålar.

Håll håret skyddat under vinterns kyla

Vinterkylan kan vara skoningslös mot ditt hår, vilket kan resultera i frissigt och statiskt hår. Detta problem uppstår ofta på grund av att håret blir uttorkat. Dessutom kan användningen av mössor, halsdukar och jackor med höga kragar också slita på ditt hår. För att bevara ditt hår i bästa möjliga skick under vintern är det viktigt att ge det tillräckligt med fukt. Använd balsam efter varje hårtvätt och överväg att göra en hårinpackning en till två gånger i veckan – detta kommer att ge ditt hår den extra omsorg det behöver.